HEADQUARTERS OF BAKLATSIDIS BROS

HEADQUARTERS OF BAKLATSIDIS BROS

Thessaloniki, Greece

2019

The design of Baklatsidis Bros.’s offices was based on classic, simple and sophisticated lines that show timelessness, elements that are matching with the company’s identity.

Due to the location of the office partitions and their orientation, space extends on either side of the central corridor, which serves as the main axis of circulation
. A rigid curved line forms the corridor, as a major component of the composition. An unexpected design gesture breaks down the horizontal geometry. The corridor acts as an exhibition space of the company’s history.

The oblique shape gives a modern, unusual design concept, while planters on both sides of the corridor that introduce a natural element in the office. The ceiling is accentuated with hidden lighting on the axis of circulation.

The materials used are walnut, white marble and terazzo in natural colors. The frames of the openings are made of wood and so are the doors, the wall cladding and the ceiling paneling of the central corridor.

Photo Credits: Kimberley Powell

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!