THE STRETCHED APARTMENT

THE STRETCHED APARTMENT

LONDON, UNITED KINGDOM

2017

The 95 sq.m. apartment takes over the second and third floor of a three storey building at Regent’s Park, London. The main objective of the design was the 25 sq.m. extension of every floor and the radical re-planning of the whole apartment. Having a new, larger shell, the second floor of the building turns into a unified space, accommodating the living room, kitchen and common wc. Respectively, the third floor is also rearranged in two bedrooms with their own en-suite wc. In the unified second floor, the concept of continuity is applied, with uninterrupted light flowing across it. This linearity is also emphasized by the continuity of materials; the crafted stone extends from the living room floor all the way to the kitchen bench and through the window to create a floating exterior bench. The only interruption of this linearity occurs at the frame, where the glass and metal divider moves along the ceiling rails, in order to offer space flexibility with its three possible positions: closed, partly closed, open. There is also a linear connection between the two floors, where the metal structural elements run on the vertical axis along the staircase, while additionally forming the railing and the entrance hall furnishing. The material choice (oak, stone, silestone, grey lacquer, black and golden metal elements, wall textures) combined with the clean lines of hidden lighting and specific point and linear lamps, complete a composition where all the elements coexist in balance.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!