THE OBSERVATORY APARTMENT

THE OBSERVATORY APARTMENT

Thessaloniki, Greece

2018

The apartments are on the fourth floor of an office building in the area of Ladadika, at the heart of Thessaloniki. The floor area was previously divided and used as four separate offices, which are now unified in order to create two independent and self-contained flats. The larger one, at 85 sq.m., includes a living/dinning area with a kitchen, an en-suite bedroom and a guest wc. The smaller one is 35 sq.m. and combines the kitchen with the living area, while it has a separate bedroom and wc.

The interior interacts directly with the complex urban setting outside through the large full-height windows running at the perimeter; this led to the decision of creating large open spaces in clean lines, with materials in neutral colours, all complimenting the surrounding view. The storage space is recessed within the walls so they can blend in the surfaces, the separating elements are perforated to allow views through the space and the lighting is hidden in the ceiling so it creates a uniform and calm atmosphere. The material and colour palette includes timber, metal, terrazzo, marble and synthetic granite in shades of white and black, while the kitchen has elements in green colour.

Photo Credits: Kimberley Powell

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!