EPICURE

EPICURE

KAVALA, GREECE

2018

The term of “epicuric” has been connected through the centuries with pleasure and fine food and drink. The design concept of the bar restaurant was based on the imagination / aesthetic performance of pleasure.

The bar-restaurant is situated in the waterfront of Kavala. Epicure is a modern mix of the classic Viennese style with colorful pop and modern elements. The arches in the window frames are inspired by the city’s landmark, its Roman aquaduct.

In the bar-restaurant the materials used are walnut wood, cypress green and a red wine velvet, golden shades on the metal structures, local marble and wallpapers with floral motifs. The palette is completed with pink-colored lavaplaster, carbon-colored metal constructions and rattan, used in details of the furniture. The ceiling is decorated with plaster frames while the floor is covered with custom-made white background terazzo.

When the arched window frames are open, the barrier between the interior and the exterior space vanishes. The outdoor area has a direct view to the sea and centerpiece is formed with an olive tree around which sofas and table-chairs are arranged.

Photos credits: Kimberley Powell

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!